Informaţii de călătorie

Regatul Suediei – prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontiere până la 12 mai 2020

Tip: 
Atenţionare de călătorie
Data: 
10.11.2019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile au anunțat o prelungire a perioadei de efectuare a controalelor la frontiere, până la data de 12 mai 2020.

Se recomandă  cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei spre și dinspre Suedia, un act valabil de identitate (pașaport sau carte de identitate națională).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Stockholm +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://stockholm.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.