Centrul de presă

Întrevederea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul de stat în guvernul landului federal german Baden-Württemberg, Theresa Schopper

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
06.12.2019

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut vineri, 6 decembrie 2019, la Stuttgart, o întrevedere cu ministrul de stat în guvernul landului federal german Baden-Württemberg, Theresa Schopper, în contextul inaugurării Consulatului General al României la Stuttgart.

Discuția a prilejuit un schimb de opinii asupra cooperării la nivel politic, economic, social și cultural dintre România și landul federal german Baden-Württemberg. În prim-planul dialogului s-a aflat comunitatea românească din landul federal german, numeroasă și foarte bine integrată, a cărei contribuție la coeziunea socială locală și regională și la diversitatea culturală a fost apreciată de cei doi oficiali.

Având în vedere că ministrul de stat german deține și funcția de co-președinte al Comisiei guvernamentale mixte România-Baden-Württemberg, cei doi demnitari au evidențiat importanța Comisiei mixte în procesul de coordonare a domeniilor de cooperare economică și sectorială, care s-au extins constant în ultimii 14 ani, de la înființarea Comisiei.

Ministrul român al afacerilor externe a subliniat deschiderea pentru intensificarea cooperării în noi domenii de interes comun, reiterând aprecierea pentru cooperarea excelentă în domeniul educației duale.

În acest context, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a evidențiat interesul părții române pentru pregătirea cu succes a următoarei sesiuni a Comisiei mixte, care va avea loc în Germania, în luna martie 2020.

O altă temă majoră de interes comun, aflată și pe agenda Comisiei guvernamentale mixte România-Baden-Württemberg, a fost Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

Ministrul Bogdan Aurescu a subliniat că unul dintre obiectivele Președinției României la SUERD, din perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019, a fost creșterea vizibilității și consolidarea mecanismelor Strategiei Dunării, prin promovarea la nivel european a priorităților macro-regionale.

 

Centrul de presă

Ţări - zone geografice

Ţări - zone geografice