Centrul de presă

Consultări politice ale ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu cu ministrul de stat pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir

Tip: 
Comunicat de presă
Data: 
11.02.2020

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea miercuri, 12 februarie 2020, consultări politice cu ministrul de stat pentru afaceri externe din Regatul Arabiei Saudite, Adel Bin Ahmed Al-Jubeir, care efectuează o vizită în România în perioada 12-13 februarie 2020.

Vizita înaltului oficial saudit, care are loc în contextul aniversării, în acest an, a 25 de ani de relații diplomatice între cele două state, se înscrie în linia eforturilor comune de consolidare a relațiilor bilaterale, atât din punct de vedere politic, cât și economic și în alte domenii, precum și de impulsionare a schimbului de opinii cu privire la evoluțiile regionale și internaționale de interes pentru ambele state.

Agenda convorbirilor bilaterale cuprinde aspecte privind evaluarea stadiului și posibilităților de dezvoltare a dialogului politic bilateral, precum și la nivel sectorial, inclusiv între mediile de afaceri. Convorbirile vor include și un schimb de opinii privind situația actuală de securitate din Orientul Mijlociu.