Alerte de călătorie

Bahrain

Ultima actualizare: 
22.02.2020


1. Informaţii generale

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români ca, în perioada următoare să evite călătoriile în Regatul Bahrain.

Există riscul permanent al izbucnirii unor proteste violente în orice zonă a ţării.

Începând cu luna septembrie 2012, Ministerul de Interne din Bahrain a emis o avertizare privind riscul plasării de mecanisme explozive de-a lungul principalelor şosele, motiv pentru care este recomandată o vigilenţă sporită faţă de orice obiect suspect.

Există, de asemenea, riscul declanşării unor operaţiuni teroriste împotriva intereselor occidentale dar şi împotriva unor ţinte civile, inclusiv în locuri cunoscute ca fiind frecventate de turişti şi/sau lucrători străini.


2. Contactarea autorităţilor române

România nu are reprezentare diplomatică sau consulară în Bahrain. În conformitate cu articolul 20 din Tratatul Uniunii Europene şi cu prevederile Deciziei 96/409, în caz de necesitate, cetăţenii români care se află în Bahrain pot solicita asistenţă consulară misiunii diplomatice sau oficiului consular ale unui stat membru al UE.

Astfel, în cazul pierderii/ deteriorării sau furtului documentelor de călătorie, cetăţenii români se pot adresa Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii la Manama pentru a li se elibera, în regim de urgenţă, un document de călătorie provizoriu (Emergency Travel Document – ETD) valabil pentru o singură călătorie – pentru România sau, în mod excepţional, pentru o altă destinaţie.

Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.

Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii la Manama

Adresă: 21 Government Avenue, Manama 306, Kingdom of Bahrain, P O Box 114

Telefon: (973)17574100; (973)17574167

Telefon de urgenţă: (973) 1757 4100

Cancelarie fax: (973) 17574161

Secţia consulară: (973) 17574101

Centrul de vize: (973) 17215639


Program de lucru:

Duminică – Joi: 04.30-11.30 GMT

Duminică – Joi: 07.30-14.30 Ora locală

Duminică – Joi: 08.00-10.00 Consular – Ora locală

Web: http://ukinbahrain.fco.gov.uk/en/

Cetăţenii români care doresc să călătorească în Bahrain sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Secției Consulare a Ambasadei României la Abu Dhabi şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Coordonatele Secției Consulare a Ambasadei României la Abu Dhabi sunt:

Telefon de urgență: +971.566.643.975;

Telefon: +971.024.459.919

Fax: +971.024.461.143

E-mail: abudhabi.consul@mae.ro

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă."


3. Alte recomandări

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă!

MAE recomandă cetăţenilor români care se află deja în Bahrain:

  • Să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale;
  • Să evite circulaţia pe timp de noapte, indiferent de zonă;
  • Să evite zonele aglomerate, în care se desfăşoară mitinguri, manifestaţii politice;
  • Să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfăşoară acţiuni de protest pentru a le putea evita;
  • Să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini;
  • Să acceseze periodic pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, rubrica „Sfaturi de călătorie”;
  • Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice