Condiţii de călătorie

Burundi

Ultima actualizare: 
12 ianuarie 2018


Condiții de intrare şi regim de ședere

Cetățenii români pot călători în Republica Burundi numai în baza unei vize de intrare. Viza se poate obține la aterizare, direct pe aeroportul din Bujumbura, cât şi de la misiunile diplomatice burundeze.

Există două tipuri de vize :

Viza cu o singură intrare –“Single Entry Visa”, valabilă 3 zile, costul acestui tip de viză fiind de 40$.
Viza cu multiple intrări – este valabilă 1 lună şi permite multiple intrări în Burundi, iar costul acestei vize este de 90$.

Condiții de acordare a vizei :

  • Pașaport valabil cel puțin 6 luni
  • Carnetul de vaccinuri împotriva febrei galbene.

 

Amenințări teroriste

În această ţară operează mai multe grupări armate, iar armele de foc se pot procura cu ușurință.

 

Siguranță și criminalitate

Din cauza situatiei de securitate precare din Republica Burundi, cauzata de instabilitatea politică, nu recomandăm cetățenilor români să călătorească în acest stat.

Recomandăm tuturor cetățenilor români să-şi anunțe prezenţa în regiune la Ambasada României la Nairobi, folosind e-mailul nairobi.consul@mae.ro (Nume, Prenume, data naşterii şi numărul de telefon mobil).

Alte recomandări:

  • Să evitați folosirea transportului în comun;
  • să nu aveți sume mari de bani asupra dumneavoastră.;
  • să nu purtați bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare la vedere;
  • este recomandat ca documentele de călătorie să fie păstrate într-un loc sigur la hotel (de preferat în seif), având la dumneavoastă o copie a pașaportului şi a vizei de intrare; să respectați regulile de conduită şi îmbrăcăminte specifice anumitor regiuni (în special în zonele locute majoritar de musulmani).

 

Sistemul medical 

Dacă doriți să călătoriți în Republica Burundi este recomandat  să  încheiați o asigurare de călătorie, medicală și de viață.

Sistemul medical din Burundi nu este performant, oferind condiţii precare de asistenţă medicală.

Vaccinarea împotriva febrei galbene este obligatorie! Totodată,este recomandată vaccinarea şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difterie şi poliomielitei

Reglementări vamale 

Transportul substanțelor halucinogene și a drogurilor este considerată infracțiune deosebit de gravă împotriva statului și se pedepsește cu închisoarea.

La ieșirea din ţară este interzis transportul de bunuri de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți etc.

 

Regimul animalelor de companie 

Animalele de companie trebuie să fie vaccinate împotriva rabiei, iar proprietarul trebuie să fie în posesia unui pașaport internațional de călătorie pentru animalul său de companie. Este obligatoriu ca animalul să dețină un microcip, care se va scana la intrarea în țară.

 

 

Informaţiile prezentate în această secţiune au numai caracter informativ. Ele nu angajează răspunderea ministerului, pentru eventualele prejudicii suferite pe timpul călătoriei. Fiecare călător trebuie să fie conştient de faptul că riscurile de securitate sunt prezente oriunde în lume şi să îşi asigure în mod individual măsurile de protecţie necesare.

Centrul de presă

Ţări - zone geografice